Λουκάνικο Τήνου

Παραδοσιακή Κουζίνα και Συνταγές της Τήνου

Και σ’ αυτήν τη συνταγή όπως σχεδόν σ’ ότι αφορά την ελληνική κουζίνα μπορείτε πολύ εύκολα να προσθαφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Εμείς κάναμε μια μικρή περιήγηση και μάθαμε πως παρασκευάζουν τα λουκάνικα οι Τηνιακές νοικοκυρές.

Υλικά

5 κιλά χοιρινό κρέας
1 κιλό χοιρινό λίπος
3 κουταλιές μαραθόσπορο
1 λίτρο κόκκινο κρασί
χοιρινό έντερο για λουκάνικο
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

Αλέθετε το χοιρινό κρέας μαζί με το λίπος. Προσθέτετε το μαραθόσπορο, το κόκκινο κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και τα αναμιγνύετε καλά. Το μίγμα σας πρέπει να είναι αφράτο. Στη συνέχεια δένουμε την άκρη του κάθε εντέρου, το περνάτε στο χωνί και το γεμίζετε με τον κιμά. Πιέζετε καλά τη γέμιση μέσα στο έντερο και παράλληλα το τρυπάτε με μυτερό πιρούνι να φύγει ο αέρας.

Κατά διαστήματα δένετε το λουκάνικο, προκειμένου να δημιουργηθούν δίπλες στο λουκάνικο, και το κρεμάτε σε ραβδί.

Στη συνέχεια το καπνίζετε για να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.

Tips

1.Αν ο καιρός είναι βοριάς, το λουκάνικο θα σφίξει και θα είναι έτοιμο σε 3-4 ημέρες.
2.Και τέλος τα μυρωδικά είναι στην απόλυτη επιλογή σας. Περί ορέξεως…

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΗΝΟΥ