Μαραθοτηγανίτες της Τήνου

Παραδοσιακή Κουζίνα και Συνταγές της Τήνου

Και σ’ αυτήν τη συνταγή όπως σχεδόν σ’ ότι αφορά την ελληνική κουζίνα μπορείτε πολύ εύκολα να προσθαφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Εμείς κάναμε μια μικρή περιήγηση και μάθαμε πως παρασκευάζουν τις μαραθοτηγανίτες ή μαραθοκεφτέδες οι Τηνιακές νοικοκυρές.

Υλικά

1 μπολάκι μάραθο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
350 γραμμάρια νερό χλιαρό
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι όσο πάρει
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά και φτιάχνετε έναν πηχτό χυλό. Κουταλιά – κουταλιά ρίχνετε το μείγμα στο καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, βγάζετε τις μαραθοτηγανίτες και τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρονται ζεστές.

Tips

1.Μπορείτε αντί για μάραθο να χρησιμοποιήσετε ρίζα φινόκιο, που θα την περάσετε από τρίφτη.
2.Αν το τραβάει η όρεξη σας μπορείτε να προσθέσετε πικάντικο τυρί.
3.Και τέλος τα μυρωδικά είναι στην απόλυτη επιλογή σας. Περί ορέξεως…

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΜΑΡΑΘΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ