Τήνος Αξιοθέατα

Αξιοθέατα της Τήνου

Το κυριότερο αξιοθέατο της Τήνου είναι ο Ναός της Παναγίας και η Θαυματουργή εικόνα της και όπως είναι φυσικό έχει τους περισσότερους επισκέπτες. Όμως όσο και να σας φαίνεται παράξενο η Τήνος χάρη στο λαϊκό της πολιτισμό αλλά και την σύγχρονη ζωή διαθέτει πολλά αξιοθέατα. Αναλογικά περισσότερα από άλλα νησιά στις Κυκλάδες και αλλού.

Τήνος Αξιοθέατα

Τα αξιοθέατα της Τήνου είναι και θρησκευτικού ενδιαφέροντος πέρα από την Παναγία της Τήνου όπως και αξιοθέατα που είναι συνδεδεμένα με την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό. Ανάμεσα τους αρχαιολογικοί χώροι, οι περίφημοι Περιστεριώνες που βρίσκονται παντού στο νησί, μουσεία και φυσικά τα χωριά και οικισμοί της Τήνου με τον μοναδικό τους χαρακτήρα. Ανάμεσα στα αξιοθέατα της Τήνου σημαντικό ρόλο παίζουν τα σημάδια απο την πολύχρονη ιστορία εξόρυξης και επεξεργασίας του μαρμάτου, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα που η φύση έχει προφέρει στην πανέμορφη Τήνο.

Βωλάξ - Τήνος Αξιοθέατα

Με το έξοχο όνομα Βωλάξ, που θυμίζει μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, θα συναντήσετε στην Τήνο ένα από τα πιο αξιοπερίεργα τοπία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ένα μικρό οροπέδιο στη μέση της Τήνου και οι τριγύρω του πλαγιές...περισσότερα

ΤΗΝΟΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ