Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τήνος Παραλίες

Αναλυτικός οδηγός για τις Παραλίες της Τήνου

Η Τήνος είναι μεγάλο νησί και εκτός από την εξαιρετική ενδοχώρα διαθέτει σχεδόν σε όλη της την ακτογραμμή και μια σειρά από καταπληκτικές παραλίες. Είναι γεγονός ότι η Τήνος δεν είναι γνωστή για τις παραλίες της, ούτε υπάρχει κάποια παραλία που να έχει ξεχωρίσει και να έχει γίνει διάσημη.

Τήνος Παραλία_2
Τήνος Παραλία_1

Όμως οι παραλίες της Τήνου είναι σίγουρο ότι θα σας εκπλήξουν με την ομορφιά τους και θα σας προσφέρουν μοναδικές στιγμές. Παραλίες θα βρείτε περιμετρικά σχεδόν σε όλο το νησί και έτσι μπορείτε σχετικά απάνεμες παραλίες ότι καιρό και αν έχει, όσο δυνατά και να χτυπούν οι αέρηδες.

Παχιά Άμμος

Σε απόσταση μόλις 10-15΄ λεπτών από τη Χώρα της Τήνου στα νοτιοανατολικά του νησιού θα συναντήσετε τον “παράδεισο”. Κι όπως κάθε παράδεισος που σέβεται τον εαυτό του έχει μία Πύλη που πρέπει να διαβείτε. Που θα τη βρείτε; είναι απίστευτα εύκολο, τόσο που καταντά σχεδόν ύποπτο. Όταν φτάσετε στον Άγιο Ιωάννη Πόρτο θα στρίψετε δεξιά. Και θα εμφανιστεί αμέσως μπροστά σας. Αφού καταφέρετε να “μαζέψετε” τα μάτια σας που θα καταβροχθίζουν αχόρταγα τη θέα του καταγάλανου Αιγαίου θα δείτε μπροστά σας το δρόμο που κατηφορίζει προς τον “παράδεισο”…

Τήνος Αμμός

Ο δρόμος είναι βατός και μόλις πρόσφατα ασφαλτοστρωμένος και διατρέχοντας τον θα φτάσετε στο αντικείμενο του πόθου σας: την Παχιά Άμμο, την πιο όμορφη παραλία του νησιού και μια από τις πιο όμορφες της Ελλάδας. Γιατί που αλλού θα μπορέσετε να απλώσετε την πετσέτα σας πάνω σε καταπράσινο «γκαζόν»; Ναι, ούτε σε άμμο ούτε σε βότσαλα, αλλά σε «γκαζόν»… Φυσικά πρόκειται για μια οφθαλμαπάτη καθώς όταν κατηφορίσετε το μονοπάτι και φτάσετε στην παραλία θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για αμμουδιά, με άμμο όντως παχιά, όπως μαρτυρά το όνομα της, αλλά οι ομοιότητες με τις άλλες αμμουδιές σταματούν εκεί. Η παχιά άμμος της Παχιάς Άμμου είναι καταπράσινη, στα όρια του χακί… Ορισμένοι ορκίζονται ότι σε κάποια σημεία μενεξεδίζει και κάποιοι άλλοι ότι στραφταλίζει. Μην αρχίσετε όμως το σκάψιμο στην άμμο γιατί το μοναδικό διαμάντι βρίσκεται ήδη μπροστά στα μάτια σας, και είναι ολόκληρη η αμμουδιά.